Business Hi-Tech

Google pune capăt unui război al brevetelor cu Microsoft

Google pune capăt unui război al brevetelor cu Microsoft

Autor: Radu Bostan

10.01.2013, 00:00 4754

Google a renunţat la două acţiuni împotriva Microsoft, în care acuza gigantul software de încălcarea unor brevete de invenţie pentru o tehnologie de compresie video folosită de consolele de jocuri Xbox360, informează BBC.

Google cerea Microsoft 4 miliarde de dolari pe an pentru dreptul de a folosi brevetele de invenţie în domeniul compresiei video şi a comunicaţiilor wireless. Reprezentanţii Microsoft au susţinut însă că brevetele, care aparţin companiei Motorola Mobility, deţinută de Google, valorau doar un milion de dolari pe an, deoarece tehnologia respectivă este esenţială pentru întreaga industrie.

La apogeul disputei, Motorola a apelat la justiţie în încercarea de a bloca vânzarea produselor Microsoft, inclusiv Xbox şi Windows, pe pieţele americane şi europene. Google a cerut însă retragerea acţiunile de revendicare a brevetelor după ce, săptămâna trecută, a ajuns la o înţelegere cu autorităţile de reglementare din SUA pentru închiderea unei anchete privind posibila dezavantajare a concurenţei. Prin acord, Google s-a angajat să nu mai solicite blocarea vânzărilor produselor concurente din cauza unor încălcări de brevete şi să renunţe la acţiunile curente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO