Business Hi-Tech

Google renunţă la întrebările "de coşmar" de la interviurile de angajare. Ce a fost întrebat şeful Google România la recrutare

Google renunţă la întrebările "de coşmar" de la interviurile de angajare. Ce a fost întrebat şeful Google România la angajare

Foto: AFP

Autor: Alexandru Matei

22.11.2011, 15:32 10918

Gigantul american Google a renunţat la întrebările "de coşmar" pe care le punea la interviurile de angajare, conform declaraţiilor lui Gayle Laakman, fost agent de recrutări în cadrul companiei, scrie Business Insider.

Site-ul a întocmit o listă cu cele mai ciudate 15 întrebări puse în cadrul procesului de angajare la Google de care cei care vor să se angajeze nu trebuie să se mai teamă.


Câte mingi de golf încap într-un autobuz şcolar? (pentru postul de product manager)

Câţi bani ar trebui să cereţi pentru a spăla toate geamurile din Seattle? (pentru postul de product manager)

Într-o ţară în care oamenii vor doar băieţi, familiile continuă să facă copii până când unul dintre ei este băiat. Dacă se naşte o fată vor concepe încă un copil. Dacă vor avea un băiat se opresc. Care este raportul băieţi/fete în această ţară? (pentru postul de product manager)

Realizaţi un plan de evacuare pentru oraşul San Francisco (pentru postul de product manager)

De ce sunt gurile de canal rotunde? (pentru postul de inginer de software)

Câţi acordori de piane sunt în întreaga lume? (pentru postul de product manager)

De câte ori pe zi se suprapun limbile unui ceas? (pentru postul de product manager)

Ecplicaţi semnificaţia expresiei "dead beef". (pentru postul de inginer de software)

Un bărbat şi-a parcat maşina lângă un hotel şi şi-a pierdut toată averea. Ce s-a întâmplat? (pentru postul de inginer de software)

Trebuie să verificaţi că Bob are numărul vostru de telefon corect, dar nu puteţi să îl întrebaţi direct. Trebuie să scrieţi întrebarea pe un cartonaş pe care să i-l daţi lui Eve, care i-l va duce lui Bob şi se va întoarce cu răspunsul. Ce trebuie să scrieţi, pe lângă întrebare, pentru a vă asigura că Bob poate să codeze răspunsul astfel încât Eve să nu poată afla numărul vostru de telefon? (pentru postul de inginer de software)

Sunteţi căpitanul unei corăbii de piraţi şi echipajul trebuie să voteze cum se va împărţi aurul. Dacă mai puţin de jumătate din piraţi sunt de acord cu propunerea voastră, veţi muri. Cum recomandaţi să fie împărţit aurul astfel încât să rămâneţi în viaţă şi cu o parte însemnată din pradă? (pentru postul de manager al departamentului de inginerie)

Aveţi opt mingi de aceeaşi mărime dintre care şapte au aceeaşi greutate, iar una este puţin mai grea. Cum puteţi găsi mingea mai grea folosind un cântar cu două braţe? (pentru postul de product manager)

Vi se dau două ouă care pot fi fie foarte tari, fie foarte moi, ceea ce înseamnă că se pot sparge dacă sunt aruncate de la etajul unu sau nu se pot sparge, chiar dacă sunt aruncate de la etajul 100. Ambele ouă sunt identice. Într-o clădire de 100 de etaje, care este înălţimea de la care cele două ouă pot fi aruncate fără a fi sparte şi câte încercări trebuie să faceţi pentru a afla acest lucru. Aveţi voie să spargeţi doar două ouă încercând. (pentru postul de product manager)

Explicaţi-i în trei fraze nepotului vostru de opt ani ce înseamnă o bază de date. (pentru postul de product manager)

Sunteţi micşorat la mărimea unei monede, iar greutatea voastră este redusă proporţional, astfel încât să fie menţinută densitatea. Sunteţi aruncat într-un mixer, iar lamele se vor pune în mişcare în 60 de secunde. Ce faceţi? (pentru postul de product manager)

Dan Bulucea, şeful Google România, a povestit în cadrul Forumului ZF Digital 11, organizat recent de Ziarul Financiar, că una dintre întrebările puse la interviul de angajare a fost "câte avioane se află în acelaşi timp în aer la un moment dat". Bulucea nu a spus însă şi ce a răspuns la această întrebare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO