Business Hi-Tech

Google trece la ameninţări: Motorul de căutare nu va mai fi disponibil în Australia dacă guvernul obligă gigantul să plătească pentru ştiri şi conţinut

Google trece la ameninţări: Motorul de căutare nu va...

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2021, 07:45 1105

Gigantul Alphabet, compania-mamă a Google, a ameninţat vineri că va opri funcţionarea motorului de căutare în Australia dacă guvernul merge înainte cu noul pachet de legi prin care forţează marile platforme ale companiilor de tehnologie să plătească trusturile de presă pentru dreptul de a le folosi conţinutul, potrivit Reuters.

Ameninţarea Google dă o nouă dimensiune bătăliei care se desfăşoară între gigantul american şi o serie de publisheri precum News Corp, iar lupta este urmărită de o lume întreagă.

Australia pregăteşte un pachet legislativ prin care îi obligă pe giganţii de tehnologie precum Facebook şi Google să negocieze plăţi cu companiile media locale pentru conţinutul lor care ajunge inclus în rezultatele motoarelor de căutare sau în feed-urile platformelor de social media.

Premierul australian Scott Morrison a răspuns prompt şi a declarat că nu răspunde la ameninţări.

Ameninţarea Google aduce confuzie şi în contextul în care săptămâna aceasta Google a acceptat să negocieze cu publisherii francezi pentru plata conţinutului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO