Business Hi-Tech

Google trimite scrisori romanilor acasa sa le ofere reclama gratuita

03.08.2009, 18:09 123

Compania americana Google, care detine cel mai mare motor de cautare pe internet din lume, a inceput sa le trimita antreprenorilor romani acasa, prin posta clasica, vouchere personalizate cu o valoare de 200 de lei, care pot fi utilizate pentru a derula campanii publicitare online prin AdWords - sistemul de publicitate operat de Google. Google a mai desfasurat campanii de promovare in Romania, dar niciodata pana la un asemenea nivel de detaliu si care sa implice si utilizarea unor metode "clasice" de marketing.

Plicurile, care contin o scrisoare si cuponul de 200 de lei sunt expediate din Marea Britanie, de unde sunt coordonate actiunile Google pe piata locala. Compania si-a intensificat in ultimele luni prezenta in Romania, oferind asemenea cupoane de publicitate gratuita si companiilor care isi deschid conturi la o banca locala. De ce sunt atat de activi americanii pe o piata mai mica de 20 mil. euro in conditiile in care veniturile lor din publicitatea online au fost anul trecut de peste 14 mld. euro?

"Este o perioada instabila cand ofertele de publicitate bazate pe performanta prind, pentru ca firmele mici vor lucruri palpabile", isi explica Ionut Oprea, director executiv al IAB Romania, intensificarea actiunilor Google pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO