Business Hi-Tech

Google va lansa sistemul de plăţi cu telefonul mobil în parteneriat cu MasterCard

Google va lansa sistemul de plăţi cu telefonul mobil în parteneriat cu MasterCard

Foto Nicholas Kamm

Autor: Mediafax

25.05.2011, 23:41 239

Google va lansa pe 26 mai, în parteneriat cu MasterCard,sistemul de plăţi mobile, care le va permite clienţilor săplătească la comercianţi şi la prestatorii de servicii cu telefonulmobil în loc de cardul bancar, a declarat o sursă apropiatăsituaţiei, transmite Reuters. Google colaborează cu MasterCard, adoua mare reţea de procesare a cardurilor de credit şi de debit,pentru a lansa sistemul, a adăugat sursa citată.

Gigantul internetului intră astfel pe un nou segment de piaţă,unde va concura cu giganţi ai industriei financiare precum Visa.Wall Street Journal (WSJ) scria în luna martie că Google a încheiatparteneriate cu MasterCard şi Citigroup pentru a dezvolta sistemul.Retailerii Macy's, American Eagle Outfitters şi Subway s-aualăturat proiectului şi vor promova noua modalitate de plată înStatele Unite, însă nu este clar dacă sistemul va fi disponibil lanivel naţional sau iniţial numai în New York, potrivit surselorcitate de WSJ. Google a invitat presa să participe joi în New Yorkla un "eveniment cu partenerii" pentru a demonstra "ultimeleinovaţii".

Bloomberg scrie că grupul va lansa un sistem de plăţi mobilecare va rula pe sistemul de operare Android şi va fi disponibil petelefoanele comercializate prin reţeaua opertorului SprintNextel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO