Business Hi-Tech

Google va plăti 185 mil. dolari statului englez în scandalul veniturilor nedeclarate

Google va plăti 185 mil. dolari statului englez în...

Autor: Ioana Nita

25.01.2016, 00:02 235

Compania americană Google, parte a grupului Alphabet, a acceptat să plătească 130 de milioane lire sterline (185 milioane de dolari) statului britanic în cuantumul taxelor neplătite în ultimii ani autorităţilor fiscale din Marea Britanie, scrie presa internaţională. În ultimii trei ani, Google a fost acuzată că transferă majoritatea veniturilor obţinute în ţările europene către subsidiara din Irlanda şi din insulele Bermude astfel încât să nu plătească taxe.

În 2013, compania americană a fost anchetată de o comisie parlamentară britanică după ce o investigaţie a agenţiei de presă Reuters a arătat că Google avea angajate sute de persoane pentru a-şi vinde serviciile în Marea Britanie, cu toate că susţinea că nu are operaţiuni de vânzare pe teritoriul englez. Oficialii Google au declarat că suma de 185 milioane de dolari (130 de milioane lire sterline) reprezintă contravalaorea taxelor neplătite din 2005 statului britanic.

De asemenea, compania americană a ajuns la un acord cu autorităţile din Marea Britanie legat de modalitatea de impozitare. „Modul în care sunt taxate companiile multinaţionale este dezbătut de mulţi ani, iar ca rezultat sistemul internaţional de impozitare este în schimbare acum. Acordul reflectă această transformare”, au declarat reprezentanţii Google. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO