Business Hi-Tech

Google va prelua aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze pentru un miliard de dolari

Google va prelua aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze...

Autor: Vlad Popescu

10.06.2013, 21:11 733

Google este aproape de preluarea aplicaţiei de navigaţie şi informaţii privind traficul Waze, pentru mai mult de un miliard de dolari, a declarat pentru Wall Street Journal o sursă apropiată situaţiei. Înţelegerea ar putea fi anunţată în această săptămână, a adăugat persoana citată.

Anterior, surse apropiate situaţiei afirmau că printre companiile interesate de preluarea Waze s-ar număra Apple şi Facebook. Contactaţi de WSJ, reprezentanţii Google şi Waze au refuzat să comenteze informaţiile.

Preluarea Waze va ajuta Google să-şi consolideze oferta în domeniul soluţiilor de navigaţie. Waze, cu 5 ani de activitate, este disponibilă gratis pe iPhone, iPad şi smartphone-urile şi tabletele cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Aproximativ 45 de milioane de conducători auto din 193 de ţări utilizează Waze, potrivit site-ului companiei care a dezvoltat aplicaţia, Waze Inc.

Waze a fost creată în Israel, iar compania are aproximativ 100 de angajaţi, inclusiv o echipă de cercetare şi dezvoltare în ţară. Directorul general şi ceilalţi executivi lucrează din Palo Alto, California, iar compania are un birou şi la New York.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO