Grecii de la OTE în raportul anual: În România ţinta Telekom Mobile pe reglementare în 2017 este ca tarifele de interconectare să rămână cât mai mari

30 aug 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Menţinerea tarifelor de interconectare din telefonia mobilă la un nivel „cât mai ridicat“ se numără printre obiectivele cheie pe segmentul de reglementare ale Telekom România Mobile Communications, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, conform datelor din raportul anual al grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

Una dintre cele trei teme principale urmărite în acest an de operator pe segmentul de legislaţie este reprezentată de revizuirea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a tarifelor de interconectare, arată documentul. „Obiectivul Telekom România este ca tarifele de interconectare din telefonia mobilă să fie menţinute la cel mai înalt nivel posibil şi să evite impunerea unor obligaţii stricte în legătură cu inter­conectarea serviciilor IP (prin internet).“

Din data de 11 mai preşedinte al ANCOM este Adrian Diţă, un fost manager din cadrul Telekom România, care la momentul plecării din grup lucra în subordinea Mihaelei Ioniţă, director juridic, de relaţii şi conformitate. După ce Adrian Diţă a fost numit de Parlament în fruntea ANCOM, după modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legii de organizare a instituţiei, autoritatea a anunţat public că are în plan să menţină tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă la nivelul din 2014, care a fost determinat pe baza unui model de calcul în care au fost introduse costurile înregistrate de operatori pentru furnizarea serviciilor de voce în anii 2011-2012.

În 2014, după ce tarifele de inter­co­nectare din telefonia mobilă din România s-au redus de la 3,07 eurocenţi la 0,96 euro­cenţi/minut, costul operatorilor pentru a le oferi clienţilor, de exemplu, 200 de minute de apeluri în orice reţea a devenit de aproape opt ori mai mic decât în anul 2006: doar 1,9 euro, faţă de 14 euro, pro­vocând astfel o explozie de oferte cu minute nelimitate de apeluri către orice reţea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2017

 
Cuvinte cheie:
OTE
, reglementare
, tarife de interconectare
, servicii
, telefonie mobila
, 4g
, ancom
, operatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide