Business Hi-Tech

Grupul Agricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un accelerator digital dedicat start-up-urilor agritech: „Aşteptăm start-up-uri fondate în Europa Centrală şi de Est, cu un MVP deja testat şi planuri de scalare internaţională”

Grupul Agricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.12.2021, 19:33 86

Grupul Agricover, principalul jucător în agribusiness-ul românesc, în colaborare cu SeedBlink, platforma de investiţii pentru startup-uri tech, şi Microsoft prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor inovatoare, lansează Nextcelerator, un accelerator digital care îşi propune să ajute startup-urile agritech aflate la început de drum să sporească viteza inovaţiei în sectorul agricol din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii companiei Agricover.

„Parteneriatul Agricover cu SeedBlink şi Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepţie, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare şi know-how şi abia aşteptăm să începem”, a spus Liviu Dobre, director general al Agricover Holding.

Astfel, Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub este deschis antreprenorilor din sectorul agriTech cu un start-up în stadiu incipient fondat în Europa Centrală şi de Est, cu un MVP deja testat şi planuri de scalare internaţională.

„Conversaţiile pe care le avem astăzi cu clienţii din agricultură sunt aproape aceleaşi ca acum câţiva ani – cum ar putea să-şi reducă costurile, să-şi îmbunătăţească eficienţa şi să creeze noi locuri de muncă prin folosirea instrumentelor potrivite. Agricultura se transformă radical şi tehnologia are potenţialul de a rezolva multe provocări globale de sustenabilitate şi productivitate. Programul îşi propune să ajute startup-urile cu potenţial ridicat să îşi dezvolte în continuare modelul de afaceri, oferindu-le resurse tehnologice, de afaceri şi financiare care să le ajute să îşi asigure o poziţie de lider în scena AgriTech din CEE”, a spus Bogdan Putinică, director general în cadrul Microsoft România.

Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitatile şi oportunităţile startup-urilor, iar apoi va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, şi cum să aibă acces la fermieri profesionişti şi jucători din agricultură.

„România se află printre primele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia agricolă, cu un potenţial semnificativ de creştere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă şi responsabilă în privinţa normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură şi pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susţine această creştere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experţi în agribusiness, experţi în tehnologie şi o platformă de investiţii poate stimula şi sprijini o nouă generaţie de AgriTech”, a adăugat Liviu Dobre.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO