Business Hi-Tech

Grupul britanic SCC vrea să îşi dubleze numărul de angajaţi din România, la 2.000 în următorii trei ani

Adina Tapalagă

Adina Tapalagă

Autor: Ioana Nita

23.02.2016, 00:07 9513

GGrupul Specialist Computer Centres (SCC) din Marea Britanie, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi soluţii IT în regim outsourcing, are în plan să ajungă la 2.000 de angajaţi pe plan local în următorii trei ani, rata anuală de creştere a numărului de salariaţi fiind stabilită la 30%, potrivit reprezentanţilor locali ai SCC. 

„Grupul a stabilit un procent de dezvoltare anual de 30% în ceea ce priveşte obiectivele de creştere a nu­mă­rului de angajaţi. Aderând la această politică, estimăm că vom atinge 2.000 de angajaţi în ur­mă­torii trei ani“, a declarat pentru ZF Adina Tapalagă, directorul general al SCC Services România.

Compania, deşi înfiinţată în ur­mă cu zece ani la Iaşi, nu a fost pâ­nă acum vizibilă în media. Bri­ta­nicii s-au dezvoltat discret pe plan local, ajungând în prezent la circa 1.000 de angajaţi în două centre – la Iaşi (600) şi Bacău (400).

„În 2015 am făcut peste 200 de angajări externe în toate departa­men­tele. Punem însă accent foarte mare şi pe recrutarea in­ternă. Poziţiile de team leader sau cele de mid­dle–management sunt  scoase prima oară la concurs in­tern şi abia apoi pe canalele de recrutare externă“, a punctat ea.

Britanicii vizează extinderea în România în actualele locaţii, dar analizează şi posibilitatea de a deschide centre noi şi în alte oraşe. Afacerile SCC Services România s-au situat la 11 milioane de euro în anul fiscal încheiat în martie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO