• Leu / EUR4.9474
  • Leu / GBP5.8404
  • Leu / USD4.7141
Business Hi-Tech

Grupul de business angels Growceanu îşi extinde echipa

Grupul de business angels Growceanu îşi extinde echipa

Ciprian Man, Angel Keeper la Growceanu

Autor: Ioana Nita

06.08.2021, 00:00 534

Grupul de business angels Growceanu din Timişoara, axat pe investiţii în start-up-uri tech, l-a numit în funcţia de community manager pe Andrei Cosmin Munteanu (32 de ani), fost manager tehnic în cadrul Continental. În acest rol, Andrei se va ocupa de dezvoltarea portofoliului de startupuri Growceanu şi managementul relaţiei acestora cu investitorii. „Sunt încântat să mă alătur echipei Growceanu. Aştept cu nerăbdare să dezvoltăm împreună proiecte complexe de susţinere a antreprenorilor şi sunt convins că împreună vom fi un pilon puternic pentru comunitatea de tech start-up din Timişoara, din ţară şi din regiune.

Cu ajutorul start-up-urilor tech vom putea face schimbări fundamentale în modul în care sunt abordate acum diverse probleme, în modul în care ne îmbunătăţim viaţa (HealthTech) etc. Sunt ferm convins de acest lucru”, a precizat Andrei Cosmin Munteanu. El a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara şi are 9 ani de experienţă în software, dobândită în cadrul echipei Continental, unde a debutat ca software tester, devenind apoi SCRUM master şi team leader, responsabil cu coordonarea tehnică a echipei de testare din Germania, India şi România (15-20 de oameni) şi coordonarea administrativă a echipei din Timişoara (6-7 oameni).

În paralel, Andrei a susţinut activ comunitatea locală de startupuri tech, înfiinţând Asociaţia Learn, Build and Share, a organizat evenimente cu notorietate, precum Startup Weeekend sau Startup Survivor şi a fondat Cowork Timişoara, ca spaţiu suport pentru antreprenorii din domeniul tech.

„Ne bucurăm să îl avem în echipa noastră executivă pe Andrei. Backgroundul său în software, alături de experienţa dobândită în cei peste 6 ani în care a susţinut comunitatea de antreprenori tech din Timişoara, aduc valoare echipei noastre de growceni. Grupul Growceanu creşte, extindem în continuare echipa şi ne propunem să ne conectăm cu mai multe startupuri valoroase şi mai mulţi investori”, spune Ciprian Man, Angel Keeper la Growceanu.

Numirea lui Andrei Cosmin Munteanu pe poziţia de Community Manager vine la scurt timp după ce grupul local de business angels a anunţat că şi-a propus să investească suma de 700.000 euro în circa 10-20 de start-up-uri până la finalul acestui an astfel încât să îşi atingă obiectivul de investiţii pentru 2021 situat la un milion de euro.

Înfiinţat în 2018, grupul Growceanu a investit până acum în start-up-urile locale Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Sitter, Milluu şi MetaBeta. Grupul de business angels este interesat în special de start-up-uri din domeniile proptech, edtech, smart-city, enterprise, marketplace, fintech şi medtech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: artificial intelligence, SaaS, data science, digital mapping şi IoT.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9474
Diferență: 0,004
Ieri: 4.9472
Azi: 4.7141
Diferență: 0,2573
Ieri: 4.7020
Azi: 5.8404
Diferență: 0,0977
Ieri: 5.8347
Azi: 4.8270
Diferență: 2,2778
Ieri: 4.7195