Business Hi-Tech

Grupul Deutsche Telekom începe teste cu 5G în 6 ţări europene, dar proiectul ocoleşte România

Grecul Stefanos Theocharopulos (în plan secund), ultimul CEO al grupului format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom numit de la Atena, asistă la prezentarea susţinută la MWC 2019 de Claudia Nemat, membru în boardul DT. Nemat, care în 2013 răspundea şi de operaţiunile DT din România, l-a susţinut atunci pentru poziţia de CEO pe germanul Nikolai Beckers, în  mandatul căruia operatorii din România au trecut la brandul Telekom. În raport cu situaţia lăsată de Theocharopoulos, în prezent director de tehnologie şi operaţiuni al grupului OTE, grupul Telekom România are în prezent mai mulţi clienţi pe segmentul de televiziune şi mai mulţi abonaţi la telefonie mobilă, dar a pierdut teren pe segmentul de internet şi telefonie fixă.

Grecul Stefanos Theocharopulos (în plan secund), ultimul CEO al grupului format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom numit de la Atena, asistă la prezentarea susţinută la MWC 2019 de Claudia Nemat, membru în boardul DT. Nemat, care în 2013 răspundea şi de operaţiunile DT din România, l-a susţinut atunci pentru poziţia de CEO pe germanul Nikolai Beckers, în mandatul căruia operatorii din România au trecut la brandul Telekom. În raport cu situaţia lăsată de Theocharopoulos, în prezent director de tehnologie şi operaţiuni al grupului OTE, grupul Telekom România are în prezent mai mulţi clienţi pe segmentul de televiziune şi mai mulţi abonaţi la telefonie mobilă, dar a pierdut teren pe segmentul de internet şi telefonie fixă.

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2019, 00:07 657

Oficialii gigantului german din telecom nu au dorit să ofere detalii despre momentul în care România ar putea deveni parte din teste şi nu au comentat informaţiile privind un exit.

Gigantul german Deuts­che Telekom, unul dintre cei mai mari ju­cători de pe piaţa globală de comunicaţii, cu venituri de 76 mld. euro în 2018, a început teste în 6 ţări europene cu noua tehnologie 5G - care promite viteze de zeci de ori mai mari de conectare la internet în raport cu 4G - dar proiectul va ocoli România, au anunţat oficialii companiei în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la târgul MWC din Barcelona.

Ţările în care au loc testele, şi unde au fost deja instalate 150 de antene cu tehnologia 5G, sunt Germania, Austria, Grecia, Ungaria, Polonia şi Olanda. „5G devine realitate. Nu mai vor­bim de laboratoare, ci de viaţa reală“, a declarat Cladia Nemat, mem­bru în boardul DT pentru tehnologie. Între­bată ulterior de ZF când va de­veni şi România parte a acestui proces de teste, ea a evitat să răspundă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO