Business Hi-Tech

Grupul francez Alten, cu afaceri de 3 mld. euro pe an, şi operaţiuni în 6 mari oraşe din România, cumpără firma locală de IT Qualitance. Radu Constantinescu, cofondator: Vânzarea, pas firesc în evoluţia companiei

Grupul francez Alten, cu afaceri de 3 mld. euro pe an,...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2022, 09:57 409

Grupul francez Alten, specializat în servicii de consultanţă şi tehnologie, a încheiat un acord pentru achiziţionarea companiei de IT Qualitance, înfiinţată în urmă cu 15 ani de către Radu Constantinescu şi Ioan Iacob.

Tranzacţia se va încheia până la finalul anului, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor de aprobare de către Consiliul Concurenţei.

Qualitance are o echipă de 220 de specialişti şi dezvoltă produse şi business-uri digitale pentru organizaţii mari şi startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală şi strategie de produs.

Compania este prezentă în Europa, America de Nord şi Australia şi numără în portofoliu unele dintre cele mai mari companii din lume, precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson.

În ultimii patru ani, echipa a valorificat experienţa dobândită în proiectele internaţionale şi pe plan local, accelerând transformarea digitală a serviciilor bancare prin parteneriate cu BCR, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, dar şi în domeniul asigurărilor sau în cel al utilităţilor şi energiei, împreună cu OMV Petrom.

ALTEN este un grup de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie înfiinţat în 1988 în Franţa, cu o echipă internaţională de peste 45 000 de angajaţi, dintre care 90% ingineri. Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanţi din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicaţii etc. şi a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,92 miliarde euro.

ALTEN Group este prezent în România prin două entităţi cu peste 1000 de angajaţi: ALTEN SI-Techno Romania şi ALTEN Delivery Center.

Francezii au birouri în Bucureşti, Piteşti, Craiova, Sibiu şi Timişoara, însă, în urma pandemiei, peste 90% dintre angajaţi lucrează de la distanţă. Recent, Alten România a anunţat că vrea să ajungă la un număr de 750 de angajaţi pe plan local până la finele acestui an.

„Suntem impresionaţi de valoarea pe care QUALITANCE o aduce în grupul ALTEN prin înţelegerea profundă a tehnologiei şi dezvoltării de soluţii, experienţe şi business-uri digitale, prin talentul şi agilitatea echipei, prin succesul proiectelor de transformare digitală locale şi internaţionale. Având aceeaşi viziune cu privire la impactul şi evoluţia tehnologiei în business şi societate, avem, o dată în plus, încredere că împreună vom reuşi să susţinem şi mai multe organizaţii din România şi Europa Centrală şi de Est să-şi concretizeze rapid şi sustenabil strategiile de transformare digitală.”, declară Axel Girardetti, Director ALTEN Group Central & Eastern Europe.

 

Prin această achiziţie, ALTEN Group îşi va consolida prezenţa în România şi va creşte capacitatea de a accesa proiecte şi clienţi noi din Europa Centrală şi de Est. Tranzacţia de achiziţionare a QUALITANCE de către ALTEN Group urmează să aibă loc până la finalul anului, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor de încheiere a acesteia. În această tranzacţie, acţionarii QUALITANCE sunt reprezentaţi de Accendo, având asistenţa societăţii de avocatură RTPR.

Recent, Radu Constantinescu şi Ioan Iacob, cei doi fondatori ai Qualitance, au transferat o parte din acţiunile lor către alte patru persoane, ca stimulent de loializare sau prin contracte de vânzare-cumpărare. În urma acestor transferuri, Radu Constantinescu deţinea 48,4% şi Ioan Iacob 38,7% din capitalul companiei.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO