Business Hi-Tech

Grupul francez Atos şi Universitatea Transilvania din Braşov au lansat primul program de master în cybersecurity

Grupul francez Atos şi Universitatea Transilvania din...

Autor: Ioana Nita

04.10.2018, 00:02 474

Gigantul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a investit peste 90.000 de euro în dotarea cu echipamente şi soluţii a laboratorului de securitate cibernetică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (Universitatea Transilvania) din Braşov, acesta fiind dedicat masterului de cybersecurity lansat recent prin colaborarea celor două părţi. 

Programul de masterat în securitate cibernetică se adresează tinerilor pasionaţi de IT şi tehnologie şi are o durată de doi ani. Obiectivul acestuia este de a le asigura studenţilor dobândirea de abilităţi şi competenţe pentru o carieră profesională sau de cercetare în domeniul securităţii cibernetice. Pregătirea specialiştilor va avea două componente: teoretică - prezentarea conceptelor de securitate cibernetică, infrastructuri critice, securitate informaţională - şi practică - determinarea ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor de securitate cibernetică şi gestionarea rapidă şi eficientă a sistemelor în cazul unor incidente de securitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO