Business Hi-Tech

Grupul german de servicii IT Adesso deschide o filială la Bucureşti. „adesso România va sprijini reţeaua internaţională a companiei în ceea ce priveşte personalul şi zona de logistică.”

Burak Bari, Directorul general al adesso Turcia.

Burak Bari, Directorul general al adesso Turcia.

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.07.2022, 13:11 102

Furnizorul german de servicii IT Adesso anunţă deschiderea unei filiale în România, la Bucureşti, care va avea ca obiectiv consolidarea reţelei internaţionale dezvoltată de companie, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii grupului. În urma deschiderii Adesso România, compania este prezentă în 13 ţări europene.

„Prin acest model de furnizare globală de servicii, companiile care îşi externalizează proiectele software pot obţine avantaje semnificative în materie de costuri. La adesso utilizăm un model de lucru dezvoltat intern pentru gestionarea proiectelor internaţionale, cu ajutorul căruia asigurăm o calitate ridicată şi rezultate fiabile pentru clienţii noştri”, a transmis Burak Bari, Directorul general al adesso Turcia.

De asemenea, Dirk Pothen, membru al Consiliului de conducere a adesso SE, a spus că extinderea „SmartShore Delivery Center” către România reprezintă un pas important în continuarea internaţionalizării companiei adesso.

„Experţii IT români bine pregătiţi din filiala de la Bucureşti pot consolida echipele şi capacităţile pentru proiecte nearshore sensibile la costuri. Derulăm deja interviuri cu candidaţii şi suntem încrezători că vom reuşi să recrutăm foarte repede specialişti dedicaţi şi personal debutant. Pentru că adesso a atras deja atenţia şi s-a recomandat ca un angajator atractiv”, a mai spus Burak Bari.

În cadrul grupului adesso, care a luat naştere în 1997 la Dortmund, lucrează în prezent 7.500 de persoane. De asemenea, în prezent, aproximativ 600 din cei peste 7.500 de angajaţi ai grupului adesso lucrează în filialele SmartShore ale adesso din Turcia, Bulgaria şi Spania, pentru clienţii din Europa.

În ultimii ani, SmartShore a crescut ca importanţă în cadrul Grupului adesso, potrivit reprezentanţilor companiei, în mod special filiala din Turcia, înfiinţată din 2013. De asemenea, anul trecut, filiala turcă, care înregistrează în prezent aproximativ 450 de angajaţi, a realizat o cifră de afaceri totală de aproape 14 milioane de euro. Iar circa 45% din această cifră de afaceri a provenit din proiectele clasice SmartShore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO