Business Hi-Tech

Grupul Inform Lykos, furnizor de servicii de transformare digitală, vânzări în creştere cu 7% în 2021, până la 75 mil. euro. În România, vânzările companiei au ajuns la 45,2 mil. euro, plus 10%

Kostas Fiakas, Chief Strategy Officer, INFORM LYKOS Group

Kostas Fiakas, Chief Strategy Officer, INFORM LYKOS Group

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.04.2022, 10:55 125

Furnizorul de servicii de transformare digitală Inform Lykos, prezent în România din anul 2000, a înregistrat anul trecut o creştere a veniturilor de peste 7%, ajungând la 75 de milioane de euro la finalul lui 2021, faţă de 69,8 mil. euro în 2020, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În ceea ce priveşte profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) al Grupului Inform, acesta a crescut cu peste 18%, de la 6,1 mil. euro în 2020 la 7,2 mil. euro în 2021.

„Această creştere se datorează în principal contribuţiei soluţiilor de transformare digitală oferite de grupul Inform Lykos, categorie care a crescut cu 68% faţă de 2020, celelalte categorii de produse având o creştere moderată de aproximativ 2,5% per ansamblu”, au transmis reprezentanţii Inform Lykos.

În România, vânzările companiei au ajuns la 45,2 milioane euro faţă de 40,9 milioane euro raportate în 2020, înregistrând o creştere de peste 10%.

„Local, această creştere s-a datorat în principal contribuţiei sporite a soluţiilor de transformare digitală cu 2,8 mil. euro în domeniul managementului şi digitizării documentelor electronice, precum şi al serviciilor de scanare şi arhivare şi cu 1,5 mil. euro din cea mai mare cerere de securitate se formează pe măsură ce piaţa a răspuns pozitiv la relaxarea măsurilor în legătură cu restricţiile legate de COVID-19, ceea ce a dus la o redresare a consumului intern.”

De asemenea, profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) din 2021 s-a ridicat la 5,6 milioane de euro, comparativ cu 4,3 mil. euro în 2020, în creştere cu peste 29%, ca urmare a vânzărilor mai mari.

Pe piaţa din Grecia, în raport cu performanţa afacerii pe principalele pieţe geografice, şi excluzând tranzacţiile intercompanii, vânzările au atins 29,3 milioane euro faţă de 28,1 milioane euro raportate în 2020, înregistrând o creştere de aproape 5%, au mai spus reprezentaţii Inform Lykos.

„Profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) din 2021 a atins 1,6 milioane de euro, comparativ cu 1,7 mil. euro în 2020, redus marginal cu circa 0,1 milioane EUR, precum şi influenţat de creşterea fără precedent a costului materiilor prime şi energiei, în a doua jumătate a anului.”

De asemenea, la nivel de grup, comparativ cu anul 2020, cele mai importante aspecte înregistrate la nivelul vânzărilor au fost creşterea cifrei de afaceri în categoria de transformare digitală cu 3,7 mil. euro faţă de anul 2020; întărirea cotei de piaţă în categoria de tipărire digitală şi servicii poştale cu integrarea de noi clienţi cu o contribuţie de 1,4 mil. euro; creşterea cererii de formulare securizate în România şi Grecia, împreună cu proiectul unic de recensământ general al populaţiei din Grecia; întârzierea reproiectării cardurilor bancare de plată în Grecia a creat un decalaj de timp în cifra de afaceri producând în 2021 un minus de 0,7 milioane euro.

Inform (LYK.ATH) a fost fondată în 1897, este listată la Bursa din Atena din 1994 şi oferă produse şi servicii pentru gestionarea documentelor şi informaţiilor, inovând în transformarea digitală a întreprinderilor şi organizaţiilor prin furnizarea de soluţii specializate. În prezent, grupul înregistrează un număr de 510 de angajaţi în Grecia, România şi Albania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO