Business Hi-Tech

Grupul de Iniţiativă pentru Educaţie Informală:Piaţa de educaţie IT alternativă ajunge la 8 mil.euro euro, iar în 2021 ar putea creşte cu 15%. Bugetele de training ale companiilor variază între 500-1.500 de euro /angajat / an

Grupul de Iniţiativă pentru Educaţie Informală:Piaţa...

Autor: Roxana Rosu

21.12.2020, 11:01 138

 Valoarea pieţei de educaţie IT alternativă se ridică la aproximativ opt milioane de euro, iar în 2021 ar putea creşte cu 15%, evolutie susţinută de schimbările de pe piaţa muncii, deficitul acut de specialişti în domeniu şi digitalizarea accelerată a majorităţii industriilor pe fondul pandemiei, conform estimărilor Şcoalii Informale de IT, lansată în 2013 de către Grupul de Iniţiativă pentru Educaţie Informală.

“Printre elementele care generează această dezvoltare a domeniului educaţiei IT se numără: schimbările de pe piaţa muncii care determină foarte multe persoane să se reprofesionalizeze; deficitul acut de specialişti IT; digitalizarea accelerată a majorităţii industriilor pe fondul pandemiei; accesul tot mai facil a unor categorii de oameni la instrumente moderne de calcul, dar şi infrastructura foarte bună a României de acces la internet fix”, explică Mihai Talpoş, managing partner al Grupului de Iniţiativă pentru Educaţie Informală.

România este ţara UE în care companiilor le este cel mai greu să recruteze specialişti IT&C, în 2018 aproximativ 90% dintre ele întâmpinând dificultăţi în a-şi ocupa poziţiile deschise în zona tehnică, conform unui raport Eurostat, publicat anul acesta. În schimb, la nivel european 58% dintre companii au raportat dificultăţi în a recruta specialişti IT&C.

În ultimii 7 ani, peste 5.500 de persoane au absolvit cursurile SIIT, unde predau 125 de mentori colaboratori, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO