ZF Transilvania

Afacerile NTT DATA România au crescut cu 40% în primele opt luni, la 22 mil. euro

Afacerile NTT DATA România au crescut cu 40% în primele...

Autor: Laurentiu Cotu

16.09.2016, 13:14 288

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a realizat în primele opt luni o cifră de afaceri de 22 mil. euro, mai mult cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, estimând pentru întreg anul 2016 afaceri totale de 35 mil. euro.

’Rezultatele financiare ale companiei din primele 8 luni ale acestui an vin pe fondul unei evoluţii semnificative pentru NTT DATA România. Până la finalul acestui an calendaristic estimăm o cifră de afaceri de 35 mil. euro, în creştere cu 38% în raport cu anul precedent’’, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Începând din 1 iulie, EBS România a preluat denumirea de NTT DATA România, însă formatul echipei şi a tuturor atributelor de management au rămas neschimbate. În continuare NTT DATA România îl are la conducere, în calitate de Chef Executive Officer, pe Daniel Metz, fondatorul companiei, împreună cu echipa managerială care a contribuit la cei 16 ani de activitate.

Compania oferă servicii de dezvoltare şi consultanţă de specialitate pentru furnizori de servicii IT, integratori de sisteme şi companii de software, în diverse ramuri industriale, inclusiv industria automotive şi a producţiei. Serviciile NTT DATA România acoperă întregul ciclu de viaţă al dezvoltării software şi managementul aplicaţiilor. Furnizorul de servicii şi soluţii software deserveşte companii din Româ­nia, Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Norvegia, Finlanda, dar şi din Statele Unite ale Americii.

’’În ceea ce priveşte piaţa externă, trendul este unul ascendent pentru NTT DATA România, în primele opt luni având loc o lărgire a portofoliului de proiecte şi câştigarea unor clienţi de top în domeniul digital şi financiar-bancar. O creştere exponenţială s-a remarcat în zona Marii Britanii, prin extinderea de proiecte în cadrul unui client final, Liberty Global, din domeniul digital’’, a spus Daniel Metz.

Un alt proiect important pentru NTT DATA România a fost demarat la începutul acestui an, în spaţiul vorbitor de limba germană şi vizează dezvoltarea unui instrument de prelucrare a tranzacţiilor financiar-bancare, pentru o bancă de renume. Dezvoltarea acestuia se derulează pe o perioadă de mai mulţi ani, iar mentenanţa ulterioară pentru circa 15 ani, potrivit oficialilor companiei.

Pe piaţa locală, NTT DATA România a înregistrat o creştere cu 62% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, dezvoltându-şi portofoliul de clienţi cu precădere în zona serviciilor de tip Embedded, în industria producătoare de componente auto din România. Printre aceşti clienţi se află companiile Elster (a Honeywell company), Autoliv, Renesas sau Continental Automotive.

După filialele din România, de la Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi, NTT DATA România şi-a extins activitatea teritorială, înfiinţând de curând o nouă subsidiară în Serbia, la Novi Sad. Acţiunea reprezintă o nouă direcţie strategică, prin dezvoltarea de noi subsidiare în zona central-est europeană, potrivit oficialilor NTT DATA România.

Echipa NTT DATA România a depăşit în luna septembrie 1.100 de membrii, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest final de an, compania şi-a propus angajarea a încă 100 de oameni.

În prezent, în NTT DATA România există peste 150 de poziţii deschise, printre care se află joburi de Project Manager, Operations Manager, poziţii de programare Java, programare Cobol, programare Embedded, programare .Net, programare Frontend, consultanţă SAP şi ABAP, consultanţă de support AMS, testare Automată şi Manuală, precum şi roluri de Business Analyst sau Financial Controller.

Evoluţia pozitivă a businessului NTT DATA România din ultimii ani a trezit atenţia mai multor companii şi fonduri de investiţii, care s-au arătat interesate de preluarea acţiunilor fostei firme EBS România din Cluj. Acest lucru s-a concretizat la finele anului 2013, când japonezii de la NTT DATA au cumpărat toate acţiunile fostei companii EBS România, actuala NTT DATA România. Înfiinţată în anul 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo, desfăşurându-şi activitatea în peste 40 de ţări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO