Business Hi-Tech

Grupul japonez SoftBank, cel mai mare fond de investiţii în tehnologie din lume, înregistrează profituri de 11,8 miliarde de dolari după ce raportase cele mai proaste rezultate din istoria companiei

Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank

Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank

Autor: Eduard Ivanovici

11.08.2020, 13:34 300

Conglomeratul japonez SoftBank a revenit pe plus după ce înregistrase pierderi masive în anul fiscal ce s-a încheiat pe 31 martie, raportând un profit net de 11,8 miliarde de dolari în T2/2020, scrie MarketWatch.

SoftBank a pierdut 9 miliarde de dolari până la sfârşitul  lui martie – cele mai proaste rezultate din istoria companiei – după ce Vision Fund, vehiculul de 100 de miliarde de dolari care a investit în startup-uri precum Uber şi WeWork, înregistrase pierderi de 17 miliarde de dolari.

În urmă cu două săptămâni, compania americană Nvidia anunţa că plănuieşte să cumpere producătorul de cipuri ARM de la SoftBank pentru o sumă ce ar putea depăşi 32 de miliarde de dolari.

De asemenea, în urma pierderilor raportate în 2019, SoftBank a decis să vândă mai multe active în ultimele luni. Conglomeratul a vândut acţiuni retailerului chinez Alibaba pentru 2,2 miliarde de dolari şi operatorului american T-Mobile US pentru 21 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO