Business Hi-Tech

Grupul leton Elko, prezent şi în România, a avut în 2021 afaceri de 2,2 mld. dolari cu un profit net de 44 mil. dolari

Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group

Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2022, 14:00 211

Grupul leton Elko, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluţii IT şi electronice de consum din regiune, prezent şi în România, reprezentând 400 de producatori, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 2,191 mld. dolari, cu 0,3% mai mare faţă de anul anterior, şi un profit net de 44,4 mil. dolari, mai mare cu 29% faţă de anul precedent, conform datelor companiei.

„În 2021 nimic nu a fost uşor. Rezultatele record au fost câştigate cu muncă asiduă, iar principala cheie a succesului este agilitatea. Agilitatea de a asigura disponibilitatea produselor, de a găsi rute logistice, de a gestiona nivelul stocurilor şi, în tot acest timp, un calcul foarte atent. Profitul se află în detalii. Cu cât mediul este mai complex, cu atât noi, în calitate de distribuitor, putem oferi mai multe servicii şi mai multă valoare adăugată“, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

De la începutul războiului din Ucraina, ELKO Group a încetat să mai furnizeze bunuri pe piaţa rusă şi la 25 aprilie 2022 a ieşit de pe piaţa rusă prin vânzarea unei participaţii de 100% în toate entităţile juridice din Rusia, „deoarece o prezenţă continuă pe piaţa rusă este asociată cu riscuri financiare şi de reputaţie”, conform Elko. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO