Business Hi-Tech

Grupul Vodafone, care foloseşte Huawei în „creierul“ reţelelor sale globale, inclusiv în România, va cere premierului britanic să nu blocheze total produsele gigantului chinez. „Două comitete parlamentare britanice au ajuns la concluzia că nu există niciun motiv tehnic de a interzice Huawei în construcţia de reţele 5G.“

Guvernul american presează Marea Britanie să nu accepte echipamente Huawei în reţelele sale 5G pe motiv că acestea reprezintă un risc de securitate.

Guvernul american presează Marea Britanie să nu accepte echipamente Huawei în reţelele sale 5G pe motiv că acestea reprezintă un risc de securitate.

Autor: Adrian Seceleanu

20.01.2020, 00:05 720
Gigantul britanic Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii fixe şi mobile din Europa, care foloseşte echipamente companiei chineze Huawei în „creierul” reţelelor sale de telecom la nivel global, inclusiv în România, îi va cere premierului Boris Johnson să nu impună o blocadă totală pentru produsele firmei asiatice, scrie Reuters citând surse din industrie. O cerere similară a fost transmisă şi de grupul British Telecom. Interzicerea utilizării echipamentelor Huawei în construcţia reţelelor 5G ar genera costuri semnificative şi ar întârzia şi procesul de implementare a reţelelor de mare viteză, conform mesajului pe care cei doi operatori urmează să-l transmită premierului britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO