Business Hi-Tech

Guvernatorul băncii centrale a Austriei: UE trebuie să reglementeze bitcoinul

Guvernatorul băncii centrale a Austriei: UE trebuie să...

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2017, 00:00 1432

Uniunea Europeană trebuie să ia în considerare reglementarea monedei virtuale bitcoin pentru că aceasta poate fi utilizată pentru operaţiuni precum spălarea de bani, a declarat Ewald Nowotny, guvernator al băncii centrale a Austriei şi membru în consiliul guvernatorilor al Băncii Centrale Europene, citat de Reuters. 

Valoarea unui bitcoin a sărit de la 1.000 de dolari la începutul anului la peste 16.000 de dolari, iar contractele futures pe moneda virtuală au urcat cu 20%, până la un record de 18.700 de dolari odată cu primele tranzacţii care au avut loc duminică-seară.

Câştigurile uriaşe au ridicat întrebări privind valoarea reală a unui bitcoin, reprezentanţii băncilor centrale din întreaga lume fiind îngrijoraţi că ar putea fi acuzaţi că nu au intervenit în cazul în care piaţa nereglementată de bitcoin s-ar prăbuşi.

„Din cauza amplorii pe care a luat-o este din ce în ce mai imperios necesar să discutăm ce formă de reglementare ar fi necesară”, a afirmat Nowotny.

Un aspect particular pe care trebuie să îl discutăm este în ce măsură reglementările privin spălarea de bani sunt relevante aici”, a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO