Business Hi-Tech

Guvernul înfiinţează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Guvernul înfiinţează Directoratul Naţional de...

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2021, 00:00 105

Guvernul a aprobat înfiinţarea unei noi structuri - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) – care va înlocui Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (CERT-RO), urmând să aibă o plajă mult mai largă de responsabilităţi, adaptate nevoilor unei lumi în continuă mişcare şi dezvoltare. „DNSC urmează să preia personalul, infrastructura şi atribuţiile fostului CERT-RO, a cărei structură şi mod de operare depăşite nu mai corespundeau evoluţiilor din spaţiul cibernetic”, conform instituţiei.

„DNSC va îndeplini un rol cheie în implementarea noii Strategii Naţionale de Securitate Cibernetică şi în asigurarea respectării de către România a angajamentelor asumate la nivel internaţional, inclusiv a celor legate de implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE, a Directivei NIS şi NIS 2.0, precum şi de Centrul european de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC)”, conform sursei citate.

DNSC urmează să preia personalul, infrastructura şi atribuţiile fostului CERT-RO, a cărei structură şi mod de operare depăşite nu mai corespundeau evoluţiilor din spaţiul cibernetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO