Business Hi-Tech

Guvernul renunţă la taxa de 5% pe veniturile „cabliştilor“. Ajutor de stat pentru posturi radio-TV

Guvernul renunţă la taxa de 5% pe veniturile...

Autor: Adrian Seceleanu

11.06.2015, 00:06 218
Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care introduce o schemă de ajutor de stat cu un buget de 15 mil. euro destinată posturilor radio- TV, valabilă în perioada 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016.
 
„Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanţare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărei buget va fi în sumă de 67,5 mil. lei, respectiv echivalentul a 15 mil. euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia. Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită“, potrivit comunicatului transmis de guvern.
 
Prin această mutare, executivul a abandonat ideea cu care cochetase în ul­timele zile şi care primise deja avizul pozitiv al Consiliului Naţional al Au­dio­vizualului, de a introduce o taxă de 5% pe veniturile furnizorilor de servicii TV, din care să acorde finanţări unor posturi radio-TV pentru „acţiuni şi programe care asigură libertatea de infor­mare, diversitatea de opinie şi pluralismul în domeniul serviciilor de televizi­une şi radio, precum şi susţinerea pro­gramelor informativ-cultural-educative“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO