Business Hi-Tech

Hackathon internaţional sub egida NASA, în patru oraşe din România în octombrie

Hackathon internaţional sub egida NASA, în patru oraşe...

Autor: Adrian Seceleanu

09.09.2018, 00:05 110

Hackathonul internaţional Space Apps organizat de NASA va avea loc în România în acest an în perioada 19-21 octombrie 2018 în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, tema generică a ediţiei din acest an fiind "Pământul şi Spaţiul", conform organizatorilor.

“Scopul evenimentului este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane de pe întreg globul care pot găsi soluţii la aceste provocări”.

Înscrierea participanţilor va începe la jumătatea lunii septembrie. În România, peste 80 de echipe au participat la cele două ediţii anterioare.

Partenerul local în derularea evenimentului Digital Transformers - Innovation Studio, din cadrul Cluj Hub, care este administrat de compania Bizhub SRL din Cluj Napoca, deţinută integral de antreprenorul Cristian Daniel Dascălu din Tecuci, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Bizhub a avut în 2017 afaceri de 0,6 mil. lei, de peste 5 ori mai mult decât în 2016 şi un profit net de 13.798 lei, la jumătate faţă de anul precedent. Firma a raportat un număr mediu de 2 angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Bizhub a fost înfiinţată în 2014 în Cluj Napoca sub forma unui SRL-D. Dascălu a absolvit Ştiinţe Economice în 2007 la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO