Business Hi-Tech

Hard disk-ul viitorului va fi pe baza de memorie flash

24.03.2006, 00:00 17

Piata hard disk-urilor care au la baza memorie flash (solid state disk - SSD) va creste cu aproximativ 730% in 2010, aducand jucatorilor din industrie venituri de aproximativ 4,5 miliarde de dolari ( 3,7 miliarde de euro), in comparatie cu anul acesta, piata fiind estimata la 540 milioane de dolari (445 de milioane de euro), conform companiei de cercetare Web-Feet Research.

"In acest moment tehnologia este foarte scumpa", a declarat Yun Mini, purtator de cuvant al Samsung. "Dar tehnologia evolueaza foarte rapid si in viitorul apropiat tehnologia s-ar putea ieftini", a adaugat el.

In acest moment costul de productie pentru 1 GB de memorie flash este de 30 de dolari (24,7 euro), fata de 55 de dolari (45 de euro) cat era in mai anul trecut. Practic, este o problema de timp pana cand tehnologia SSD sa se adreseze utilizatorilor in masa.

Tehnologia SSD este mult mai rapida din punct de vedere al citirii si scrierii datelor, iar un hard disk SSD este mult mai rezistent la socuri, a explicat Yun Mini. Nu in ultimul rand, nu produce zgomot ca un hard disk traditional. Samsung a dezvoltat un astfel de hard disk de 32 GB, conceput pentru laptop-uri. Din pacate, la preturile actuale de productie ale memoriei flash, un astfel de hard disk ar putea costa peste 1.000 $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO