Business Hi-Tech

HCLTech, ce oferă consultanţă şi servicii IT, a ajuns la 1.000 de angajaţi la nivel naţional şi vrea să dubleze numărul în următorii doi ani. „Extindem birourile din Bucureşti şi Iaşi. O treime din cele 1.000 de poziţii vor fi deschise pentru absolvenţii facultăţilor de profil”

Iulian Păduraru, Country Manager HCLTech România

Iulian Păduraru, Country Manager HCLTech România

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.03.2023, 14:13 173

HCLTech, ce oferă consultanţă şi servicii IT şi care are o echipă de 1.000 de angajaţi la nivel naţional, are în plan extinderea birourilor din Bucureşti şi Iaşi şi dublarea echipei în următorii doi ani, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„HCLTech extinde birourile din Bucureşti şi Iaşi. O treime din cele 1.000 de poziţii vor fi deschise pentru absolvenţii facultăţilor de profil, ce vor fi recrutaţi pe baza unor parteneriate cu universităţi româneşti de top”, au transmis reprezentanţii companiei care a şi-a început activitatea pe piaţa din România în 2018.

De asemenea, HCLTech oferă în România un program de internship, care pregăteşte studenţii pentru poziţiile entry-level din sectorul IT şi desfăşoară alături de angajaţii săi multiple proiecte şi iniţiative ESG menite să aibă un impact pozitiv asupra mediului şi societăţii, arată sursa citată.

„Investim în a crea de oportunităţi pentru pasionaţii de IT din România astfel încât aceştia să urmeze cariere în domeniul tehnologiei. Acum (...) ne pregătim pentru următoarea etapă din procesul nostru de dezvoltare (...)”, a spus Iulian Păduraru, Country Manager HCLTech România.

În prezent, cei aproximativ 1.000 de angajaţi din România oferă clienţilor globali servicii din zona digitală, software, de inginerie şi cloud.

HCLTech România a închis anul 2021 cu afaceri de peste 89,8 mil. lei (peste 18 mil. euro), în creştere cu aproape 30% faţă de anul precedent, arată datele publice.

HCLTech este o companie globală de tehnologie, cu peste 220.000 de angajaţi în 60 de ţări, ce oferă servicii din zona digitală, de software, inginerie şi cloud, având un portofoliu bogat de servicii şi produse IT. Compania deserveşte clienţi din toate industriile, oferind soluţii pentru sectorul financiar, industrial, medical şi ştiinţific, alimentar, IT şi telecom, retail, media şi servicii publice. HCLTech a înregistrat în 2022 venituri cumulate de 12,3 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO