HP: O vânzare a diviziei de PC-uri către Acer sau Lenovo nu e viabilă

31 aug 2011 Autor: Ştefan Vrabie

Divizia de PC-uri a companiei americane Hewlett-Packard, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, îşi va menţine poziţia sa de lider pe piaţa mondială de PC-uri chiar şi dacă s-ar separa de HP, a declarat Todd Bradley, directorul diviziei PC, citat de agenţia de presă Reuters.

Separarea Personal Systems Group (PSG) va aduce cea mai bună valoare pentru acţionarii HP, inclusiv printr-o reducere a taxelor plătite de firmă, potrivit oficialilor companiei. HP a şocat pieţele atunci când a anunţat acum două săptămâni că plănuieşte să separe sau să vândă divizia de PC-uri, ca parte a unei serii de mişcări de a se îndepărta de piaţa de consum, inclusiv să închidă divizia de tablete TouchPad.

Vânzarea PSG unui rival precum compania taiwaneză Acer, care a achiziţionat producătorul de PC-uri Gateway în 2007, sau compania chineză Lenovo, care a achiziţionat în 2004 divizia de PC-uri de la IBM, nu este o alternativă pe care compania şi-o doreşte, conform lui Bradley. "Aş spune doar că cifrele nu arată că această strategie ar funcţiona", a spus el, citând pierderile trimestriale înregistrate pentru prima dată de Acer săptămâna trecută.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.08.2011

 
Cuvinte cheie:
Hewlett-Packard
, PC-uri
, Acer
, Lenovo

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide