Business Hi-Tech

HP România despre investigaţia Consiliului Concurenţei: cooperăm cu autorităţile

Autor: Adrian Seceleanu

21.03.2012, 18:51 302

HP România va coopera cu Consiliul Concurenţei în investigaţia deschisă de autoritate privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa comercializării consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP şi a serviciilor conexe, au precizat oficialii companiei.

"HP cooperează cu autorităţile din România în cadrul unei investigaţii privitoare la o plângere care face referire la un contract având ca obiect consumabile pentru imprimantă", au declarat reprezentanţii HP fără a face niciun alt comentariu.

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că demarat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă a Hewlett-Packard România (HP), instituţia efectuând inspecţii inopinate la sediul companiei, dar şi la sediile mai multor distribuitori ai acesteia.

"Avem suspiciuni privind un posibil abuz de poziţie dominantă al societăţii HP România, manifestat printr-un comportament discriminatoriu în relaţia cu unul dintre partenerii săi contractuali. Acest lucru poate afecta concurenţa pe piaţa comercializării consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP şi a serviciilor conexe", a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Inspecţiile au fost declanşate în urma unei plângeri primite de Concurenţă.

Dacă, în cadrul investigaţiei, comportamentul anticoncurenţial al companiei HP România va fi confirmat, Consiliul Concurenţei poate aplica o amendă ce poate ajunge până la 10% din cifra de afaceri a întreprinderii sancţionate.

Hewlett Packard România SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.
În 2010, afacerile companiei s-au ridicat la 340,7 milioane de lei (81 milioane de euro), potrivit Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO