Business Hi-Tech

HR Microsoft: Este tot mai complicat să recrutezi în IT

HR Microsoft: Este tot mai complicat să recrutezi în IT

Autor: Adelina Mihai

14.06.2012, 00:07 3732

Facultăţile de calculatoare produc un număr insuficient de absolvenţi în raport cu nevoile de pe piaţa muncii, ceea ce a generat o competiţie foarte mare în rândul angajatorilor, care caută metode tot mai inovative de retenţie a angajaţilor, este de părere Vlad Bog, directorul de resurse umane al Microsoft România, subsidiara locală a celui mai mare furnizor de software din lume.

"Piaţa forţei de muncă în industria IT este foarte competitivă pentru că este o bătălie foarte mare pe aceiaşi oameni, nu este vorba că producem mai puţini absolvenţi. Dar numărul de companii din domeniul IT este foarte mare, iar recrutarea devine şi mai complicată cu cât creşte şi nivelul cerinţelor de limbi străine", a spus el.

Microsoft, care şi-a dublat numărul de angajaţi de la începutul crizei şi a ajuns în prezent la aproape 400 de angajaţi, va continua angajările şi în acest an, având 80 de poziţii deschise până în iunie 2013.

Anual, de pe băncile facultăţilor cu profil IT ies cam 6.000 - 7.000 de absolvenţi de facultate.

Citiţi mâine în Ziarul Financiar un interviu cu Vlad Bog, un executiv cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul resurselor umane, care a lucrat în companii precum Coca-Cola sau Vodafone

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO