Business Hi-Tech

HTC va lansa propriul sistem de operare

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

29.08.2013, 19:27 317

Producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC intenţionează să lanseze propriul sistem de operare pentru smartphone-uri pentru piaţa din China până la sfârşitul anului, scrie The Telegraph.

Dezvoltarea propriului sistem de operare pentru telefoane mobile face parte din încercarea companiei de a răspunde cererii în creştere pentru smartphone-uri din China, în condiţiile în care vânzările terminalelor HTC care rulează cu Android sunt în scădere în alte ţări din lume.

Încă nu se ştie dacă sistemul de operare va fi dezvoltat de la zero sau pe baza Android, dar conform publicaţiei The Wall Street Journal, softul va permite integrarea cu serviciul chinez de microblogging Weibo pentru a atrage utilizatorii din China.

Iniţiativa HTC de a crea propriul sistem de operare susţine eforturile guvernului chinez de a dezvolta un ecosistem software local pentru a reduce dependenţa de giganţi americani precum Google şi Apple.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO