Business Hi-Tech

HTC vrea 5% din piata locala de mobile inteligente

HTC vrea 5% din piata locala de mobile inteligente
16.05.2008, 21:02 27

Oficialii HTC, producatorul taiwanez de telefoane mobile tip smartphone si terminale PDA, au anuntat intentia companiei de a ajunge in termen de trei ani in topul primelor trei companii de pe piata locala de terminale smartphone.
Anul trecut, compania taiwaneza a avut in Romania o cota de mai putin de 5%pe acest segment.
"Piata din Romania are un potential imens si suntem dedicati misiunii de a dezvolta marca HTC si aici", a spus vicepresedintele companiei, Thomasz Lesniak.
Activitatea din Romania va fi coordonata de centrul regional din Varsovia avand insa si un reprezentant pe piata locala.
HTC a lansat joi un nou telefon, Touch Diamond, ce va fi disponibil din iunie la un pret de 500 de euro. HTC Touch Diamond este considerat un concurent direct pentru telefonul mobil Apple iPhone, considerat de unii analisti drept cel mai avansat smartphone de pe piata, din punct de vedere al functiilor si usurintei de accesare a internetului.
Noul telefon foloseste tehnologia HSDPA, care asigura o viteza de download a datelor de 7,2 Mbps si ofera printre altele posibilitatea de a vizualiza site-uri pe internet sau de a verifica posta electronica.
Compania taiwaneza a incheiat acorduri cu operatorii locali de telefonie mobila, dar si cu distribuitori precum Omnisoft, Mobile Distributor si TCCM.
Reprezentantii companiei au mai precizat ca in functie de evolutia vanzarilor vor lua in calcul si posibilitatea deschiderii unui birou local.
Fondata in 1997, HTC numara 6.000 de angajati, iar in 2007 a avut un venit de 3,7 miliarde de dolari (2,39 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO