Business Hi-Tech

Huawei a lansat la Paris seria de smartphone-uri P20, prin care concurează cu Apple iPhone X şi Samsung S9

Richard Yu, CEO-ul Huawei Business Group, a pus accent în prezentare pe dezvoltarea camerei foto a telefoanelor

Richard Yu, CEO-ul Huawei Business Group, a pus accent în prezentare pe dezvoltarea camerei foto a telefoanelor

Autor: Cristina Roşca

27.03.2018, 20:30 491

Compania chineză Huawei, numărul trei de pe piaţa globală de smartphone-uri după vânzările de anul trecut, a lansat marţi în Paris noua serie de smartphone-uri P20 - care include un model “pro” ce se evidenţiază printr-un sistem care include 3 camere foto desemnat deja de publicaţii de profil drept cel mai performant disponibil în prezent pe un terminal mobil. Noua serie reprezintă răspunsul Huawei la Galaxy S9 şi iPhone X - telefoanele lansate de rivalii care ocupă primele două locuri de pe piaţa globală de smartphone-uri: Samsung şi Apple. În România, Huawei este numărul doi pe piaţa de smartphone-uri după numărul de unităţi vândute anul trecut, după Samsung.

Din aceasta gamă fac parte două telefoane: P20, care are un ecran LCD de 5,9 inchi şi P20 Pro, cu un ecran OLED de 6,3 inchi. Printre lucrurile pe care le au în comun cele două telefoane se numără rezoluţia ecranului, de 2.240 x 1.080, rezistenţa la apă şi praf, certificată IP53 pentru P20, respectiv IP67 pentru P20 Pro, un procesor Kirin 970, o capacitate de stocare de 128GB, un senzor de amprentă pe partea din faţă a telefonului şi un "breton" similar cu iPhoneX.

P20 Pro se diferenţiază şi prin bateria mai mare, de 4000 mAh faţă de 3400 pentru P20, şi cantitatea de memorie RAM - 6GB faţă de 4GB.

Marea diferenţă pentru o mare parte dintre utilizatori o reprezintă însă specificaţiile impresionante ale camerei foto. Denumit "Leica Triple Camera" acest sistem îi va permite telefonului să se bată de la egal la egal cu Samsung S9Ă sau iPhone X. Portalul Dxomark - o referinţă la nivel global pentru performanţele camerelor foto, obiectivelor şi, în ultimii ani, şi pentru camerele foto din telefoanele mobile, susţine că modelul P2o Pro oferă în acest moment cel mai bun sistem de camere foto la nivel global.

Grupul chinez Huawei a vândut anul trecut 153 de milioane de smartphone-uri, fiind în top 3 jucători la nivel mondial. Grupul s-a lansat pe segmentul telefoanelor acum şapte ani, alocând total 10,4 mld. euro în cercetare şi dezvoltare.

Huawei are 3.220 de magazine pe care le denumeşte experience shops, dintre care unul se află şi în România, lângă Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Modelul Huawei P20 va fi disponibil pe plan local la pre-comandă în perioada 28 martie - 5 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Pink Gold şi Midnight Blue, la un preţ recomandat de 649 euro, iar modelul P20 Pro va fi disponibil la pre-comandă în perioada 28 martie – 16 aprilie 2018, în variantele de culoare Black, Twilight şi Midnight Blue, la un preţ recomandat de 849 euro, conform datelor comunicate de Huawei.

Dispozitivele din noua serie HUAWEI P20 sunt compatibile cu doua noi accesorii audio: castile Huawei FreeBuds şi Huawei Active Noise Canceling.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO