Business Hi-Tech

Huawei a vândut în România în martie un sfert din numărul total de smartphone-uri, cea mai bună performanţă a companiei de la intrarea pe piaţa românească

Huawei a vândut în România în martie un sfert din...

Autor: Adrian Seceleanu

13.05.2019, 00:08 1185
Subsidiara grupului chinez Huawei a vândut în luna martie peste un sfert din numărul total de smartphone-uri achiziţionat în România, cea mai bună performanţă a companiei de la intrarea pe piaţa locală de telefoane mobile, au declarat pentru ZF surse din piaţa de telecom.

Compania asiatică şi-a dublat practic în doi ani cota de piaţă după numărul de unităţi livrate făcând astfel paşi în direcţia asumată pentru acest an, de a vinde pe piaţa locală pentru prima oară un milion de telefoane mobile inteligente. Depăşirea pragului de 25% din martie vine după un start de an mai dificil pentru Huawei, cu o cotă de piaţă de sub 20% în prima lună a anului, conform datelor obţinute de ZF.

Din punct de vedere valoric Huawei are o cotă de piaţă apropiată cu cea a Apple, de aproximativ 20%.

Liderul pieţei locale rămâne, la mare distanţă de competitori, subsidiara grupului sud-coreean Samsung, cu o cotă de piaţă de peste 50% în primul trimestru din acest an, şi după numărul de unităţi livrate, şi după valoarea vânzărilor, conform surselor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO