Business Hi-Tech

Huawei integrează în cadrul asistentului virtual dedicat propriilor smartphone-uri un card Esports, prin care utilizatorii pot obţine informaţii despre scoruri, rezultate şi ştiri de la evenimentele sportive din întreaga lume

Huawei integrează în cadrul asistentului virtual...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.03.2021, 15:28 59

Gigantului Huawei din China implementează în cadrul asistentului virtual HUAWEI Assistant, dedicat propriilor smartphoneuri, un card Esports, prin care utilizatorii pot obţine rapid informaţii despre scoruri, rezultate şi ştiri de la evenimentele sportive din întreaga lume, potrivit reprezentanţilor companiei.

Huawei face acest pas deoarece studiile arată că numărul pasionaţilor de Esports din toată Europa o să crească cu peste 8%, la 113 milioane de utilizatori, până în 2023.

„Interesul pentru Esports creşte constant, astfel că jucătorii, entuziaştii şi spectatorii ocazionali se aşteaptă din ce în ce mai mult să poată urmări şi viziona cu uşurinţă Esports pe telefoanele lor, iar aici ne referim cu precădere la generaţiile mai tinere, situate în ţările nordice şi în Europa Centrală şi de Est. Prin acest parteneriat exclusiv cu SofaScore, le oferim utilizatorilor Huawei acces la întregul ecosistem Esports, pentru ca ei să fie la curent, în timp real, cu cele mai noi acţiuni, scoruri şi meciuri, prin intermediul asistentul virtual,” a spus Derek Yu, VP Huawei CEE & Nordic la Huawei Consumer BG.

De asemenea, piaţa Esports creşte rapid în Europa, ceea ce determină şi creşterea veniturilor globale pe acest segment, care se preconizează că vor ajunge la 1,1 miliarde de dolari şi vor atinge o audienţă globală de 495 de milioane de telespectatori în următorii trei ani, potrivit Huawei.

Pentru integrarea cardului în cadrul asistentului virtual, Huawei a colaborat cu jucătorul SofaScore, recunoscut pentru transmiterea celor mai rapide rezultate din sporturi. HUAWEI Assistant este bazat pe inteligenţa artificială care îi ajută pe utilizatori să aibă acces la serviciile şi informaţiile de care au nevoie.

SofaScore, aplicaţia listată în HUAWEI AppGallery, este specializată în date sportive detaliate şi analize furnizate, în timp real, de la evenimente sportive, ligi şi campionate din întreaga lume. Aplicaţia este disponibilă în peste 30 de limbi  şi acoperă peste 20 de discipline cu peste 20 de milioane de utilizatori activi lunar. Noua funcţie Esports va oferi utilizatorilor de smartphone-uri Huawei toate informaţiile de care au nevoie pentru a ţine pasul cu cele mai importante trei ligi, au transmis reprezentanţii companiei.

„Am acceptat provocarea Esports pentru ca utilizatorii noştri din prezent şi cei viitori să se bucure de cea mai bună experienţă, iar rezultatele pe care le-am observat până acum demonstrează că mergem în direcţia bună”, a spus Ivan Bešlić, COO la SofaScore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO