Business Hi-Tech

Huawei: Lucrăm la dezvoltarea unui smartphone pe care să nu îl încărcaţi o săptămână

Autor: Adrian Seceleanu

18.10.2017, 00:05 769

Compania chineză Huawei, care a ajuns al treilea jucător de pe piaţa globală de smartphone-uri după o creştere puternică înregistrată în special în ultimii 5 ani, lucrează în prezent la dezvoltarea unor smartphone-uri a căror baterie să dureze 4-5 zile fără să necesite încărcare, dar şi la telefoane pliabile, a declarat Jim Xu, director în cadrul diviziei consumer a producătorului, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la München în contextul lansării noii serii de smartphone-uri Mate 10.

„Pentru a avea o durată de viaţă a ba­te­riei mai mare este nevoie de o capacitate mai mare a bateriilor şi de procesoare care să con­sume mai puţină energie, plus optimizări de software şi inteligenţă artificială. Un subiect important pentru toate companiile care folosesc platforma software Google Android este cum să optimizeze consumul de energie pe care îl au aplicaţiile în fundal, chiar dacă nu sunt folosite. O baterie care să dureze cinci zile, o săptămână fără să fie nevoie să fie în­căr­cată, aceasta este o tehnologie la care lu­crează de­par­ta­mentul nostru de cercetare şi dez­­vol­­tare”, a răspuns Xu la întrebarea dacă Hua­wei are în plan să lanseze modele cu o capa­citate mai ridicată a bateriei decât în prezent. 

(Urmăriţi în clipul video ataşat articolului principalele declaraţii făcute de Jim Xu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO