Business Hi-Tech

Huawei va investi un milliard de dolari într-o platformă pentru dezvoltatori

Huawei va investi un milliard de dolari într-o...

Autor: Oana Stupinean

20.10.2015, 16:45 307

Compania chineză Huawei va face o investiţie de un miliard de dolari în următorii cinci ani pentru o platformă pentru dezvoltatori prin care să stimuleze dezvoltarea de soluţii IT&C.

Iniţiativa vine în ajutorul dezvoltatorilor pentru a crea noi soluţii care să răspundă nevoilor clienţilor din mediul de business business.

Pe lângă cooperare şi programe pentru dezvoltarea angajaţilor din reţeaua de parteneri, gigantul chinez va semna şi parteneriate de business.

Compania chineză a intrat în România în 2003 ca un jucător de talie mică, iar acum este lider de piaţă. Afacerile locale ale Huawei s-au situat anul trecut la aproape 700 milioane de lei (157 milioane euro), cu 24% mai mult faţă de 2013, conform datelor disponibile pe Ministerul de Finanţe, România fiind astfel a treia piaţă din regiune pentru compania chineză.

În afară de soluţiile şi echi­pa­mentele telecom puse la dispoziţie o­pe­ratorilor telecom şi companiilor, Hu­a­wei a atacat şi piaţa de telefoane mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO