Business Hi-Tech

Huawei: Vânzările noastre de smartphone-uri au crescut cu 48% în S1, piaţa a avansat cu 28%

Huawei: Vânzările noastre de smartphone-uri au crescut...

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2015, 00:07 650

Preţul mediu de vânzare pentru telefoane este în scădere. Românii vor smartphone-uri cu ecrane mai mari, aproape o treime din vânzări sunt acum pentru modele cu ecrane de 4,5 inchi (11,4 cm).

Vânzările de smartphone-uri ale companiei chineze Hua­wei în România au crescut cu 48% în primul semestru din acest an, la 130.000 de unităţi, aproape de două ori mai rapid decât piaţa, care a avansat cu 28% în aceeaşi perioadă.

„După un al doilea trimestru bun, în primul semestru am înregistrat o creştere de 48% pe smartphone-uri, în timp ce creşterea pieţei a fost de 28%, deci am crescut mai repede decât piaţa. Am vândut deja 130.000 de telefoane în primul semestru, în timp ce în întreg anul precedent am vândut 200.000 de unităţi“, a declarat pentru ZF Sorina Măcărescu, country manager al Huawei Devices România.

Pentru Huawei, companie care se află în plină expansiune în România - o piaţă estimată la 3-4 milioane de smartphone-uri în acest an şi care este dominată puternic de sud-coreenii de la Samsung -, cel mai im­portant canal de vânzare este cel al opera­torilor de telefonie mobilă, spune Sorina Măcărescu. Modelele Huawei sunt prezente în ofertele tuturor celor patru jucători din comunicaţii mobile (Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS). Prezenţa în oferta operatorilor şi în special în lista de mobile cu preţ subvenţionat la pachet cu contracte de abonament este vitală pentru orice produ­cător, în condiţiile în care cei patru operatori vând împreună 60-70% din tele­foanele comercializate într-un an pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO