Business Hi-Tech

Humans, un start-up românesc de deep-tech, a atras o finanţare 330.000 euro. Principalii investitori sunt fondurile Early Game Ventures şi Roca X

Humans, un start-up românesc de deep-tech, a atras o...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2020, 12:21 1053

Humans, un start-up românesc de deep tech, a atras o finanţare de 330.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii inovatoare capabile să genereze synthetic (AI-created) media, cei mai mari investitori fiind Early Game Ventures, fond de venture capital care investeşte în start-up-uri din România din industrii emergente, şi ROCA X, parte a Impetum Group.

Humans dezvoltă o tehnologie care generează reprezentări sintetice ale identităţii unei persoane prin manipularea vocii, imaginii şi a gesturilor acesteia, cunoscute şi sub denumirea de ADN digital, synthetic sau algorithmically generated media.

Tehnologia va permite, spre exemplu, nararea cărţilor (audio-books) de către actorul preferat, susţinea unor cursuri online (de fizica cuantică, de ex.) de către vedeta preferată, montarea unor reclame fără a fi necesară prezenţa fizică a vedetelor sau personalizarea producţiilor audio-video în orice limbă.

„Faptul că am reuşit să atragem investitori recunoscuţi într-o perioadă în care aceştia analizează mult mai atent business-urile pe care să le susţină, este, pentru noi, o validare a potenţialului imens al tehnologiei pe care o dezvoltăm. Avem o viziune ambiţioasă - ca, prin platforma noastră, oamenii să poată crea tot ce îşi pot imagina. Astfel, prin generarea de către algoritmi a conţinutului, vom putea să realizam ideile pe care le avem, fără să mai fim constranşi de buget, timp, spaţiu sau abilităţi. Chiar şi în contextul actual al distanţării sociale, tehnologia îşi poate demonstra utilitatea practică, întrucât permite generarea de conţinut audio-video artificial, fără prezenţă fizică”, a declarat Sabin Dima, CEO Humans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO