• Leu / EUR4.9486
  • Leu / GBP5.5502
  • Leu / USD5.1027
Business Hi-Tech

Hyperhuman, start-up-ul românesc ce dezvoltă o platformă de antrenamente de fitness personalizate folosind tehnologia AI, a primit o finanţare de 500.000 de euro

Hyperhuman, start-up-ul românesc ce dezvoltă o platformă de antrenamente de fitness personalizate folosind tehnologia AI, a primit o finanţare de 500.000 de euro

Bogdan Preduşcă, CEO şi co-fondator la Hyperhuman.

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.01.2021, 12:04 571

Start-up-ul Hyperhuman, care dezvoltă o platformă de antrenamente de fitness personalizate, folosind tehnologia AI (artificial intelligence – inteligenţă artificală), a primti o investiţi în valoare de 500.000 de euro de la fondul de investiţii cu capital de risc (venture capital) Early Game Ventures. La runda de finanţare au participat şi fondurile de investiţii Sparking Capital şi Simple Capital.

„În acest an avem ca obiectiv ca Hyperhuman să devină un produs de neînlocuit pentru antrenorii de fitness. Suntem încântaţi să anunţăm că am finalizat prima rundă de finanţare condusă de Early Game Ventures, la care s-au alăturat Sparking Capital şi Simple Capital, care ne va ajuta să redefinim modul în care conţinutul de fitness este produs, personalizat şi monetizat. Investiţia sprijină crearea şi extinderea tehnologiei noastre AI, lansarea produsului şi atingerea unei mase critice de utilizatori,” a spus Bogdan Preduşcă, CEO şi co-fondator la Hyperhuman.

Hyperhuman îşi propune să construiască o platformă bazată pe tehnologie AI care redefineşte modul în care conţinutul digital de fitness este produs, personalizat şi monetizat.

Astfel, produsul extrage informaţii şi metadate din conţinut video şi le transformă în componente reutilizabile cu ajutorul tehnologiei AI.

„În acest mod creăm oportunităţi pentru antrenori şi business-uri de a furniza conţinut cu un nivel ridicat de personalizare care se adaptează la utilizatori în timp real pe baza obiectivelor, datelor biometrice şi a mediului de antrenament.

Startup-ul a fost fondat de Bogdan Preduşcă, fost product leader la Fitbit şi antreprenor cu peste 17 ani de experienţă în tehnologie, David Teodorescu, fost design lead la Fitibit şi Dan Nica, fost group product manager la o companie fintech, care, în trecut, a mai fondat getFittter împreună cu Bogdan Preduşcă, tot un start-up din domeniul fitness.

„Dan, David şi cu mine ne-am lovit de aceste provocări pe parcursul ultimilor ani, atât din perspectiva de pasionaţi de fitness, cât şi din experienţa noastră de la Fitbit, Vector Watch şi getFittter. Tehnologia noastră de video AI vrea să rezolve această problemă dificilă pentru industrie”, a spus Bogdan Preduşcă.

De asemena, Dan Călugăreanu, partener Early Game Ventures, consideră că anul 2021 va fi un an de boom pentru aplicaţiile de fitness. „La EGV am văzut o mulţime de aplicaţii de la numeroase startup-uri, dar acum am găsit şi diferenţiatori pentru a investi.”

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9486
Diferență: 0,0141
Ieri: 4.9479
Azi: 5.1027
Diferență: -1,4809
Ieri: 5.1794
Azi: 5.5502
Diferență: 0,2384
Ieri: 5.5370
Azi: 5.2060
Diferență: -0,1821
Ieri: 5.2155