Business Hi-Tech

IBM a investit 2 mld. $ într-o nouă generaţie de sisteme IT

Autor: Adrian Seceleanu

20.04.2012, 23:59 308

Compania americană IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a anunţat lansarea unor noi sisteme de calcul - denumite "PureSystems", rezultat al unor investiţii de 2 mld. $ în patru ani de zile, care ar urma să simplifice activitatea departamentelor IT.

"Provocarea principală cu care se confruntă companiile la nivel global este legată de necesitatea de a cheltui peste 70% din bugetele lor IT pentru operaţiuni simple şi mentenanţă, bugetele pentru inovaţie fiind diminuate. Două treimi din proiectele IT depăşesc atât bugetele alocate cât şi termenele de livrare, conform unui studiu recent efectuat de IBM. Studiul a relevat faptul că un singur departament IT din cinci este capabil să cheltuiască majoritatea bugetelor IT pentru investiţie în inovaţie", potrivit oficialilor IBM.

Familia de sisteme PureSystems a IBM include o serie de caracteristici care o diferenţiază de soluţiile lansate anterior de firmă. Spre exemplu, prin intermediul PureSystems, IBM introduce un nou concept de proiectare a sistemelor ce integrează servere, sisteme de stocare şi reţelistică într-un sistem automat. De asmenea, sistemele din familia PureSystems sunt create pentru mediul cloud, permiţând companiilor să creeze configuraţii de sisteme cloud private, ce pot fi scalate.

Design-ul soluţiilor PureSystem integrează componente cheie necesare în centrele de date: sisteme de reţelistică, de stocare, de calcul şi de administrare şi furnizează un nou sistem de administrare.
Primele două modele din familia PureSystems - PureFlex System şi PureApplication System - vor fi disponibile în prima jumătate a acestui an.

Veniturile IBM au crescut în primul trimestru din acest an cu IBM cu 0,3%, la 24,7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO