Business Hi-Tech

IBM si TransFond colaboreaza pentru e-Arhiv@

25.08.2009, 17:36 68

Compania IBM Romania, subsidiara locala a celui mai mare furnizor de servicii IT din lume, a dezvoltat in parteneriat cu TransFond, operator al Sistemului Electronic de Plati, serviciul de arhivare electronica e-Arhiv@, implementat pe platforma IBM Content Manager, se arata intr-un comunicat de presa remis de IBM Romania.

Principalele functii ale serviciului e-Arhiv@ constau in arhivarea electronica automata, arhivarea electronica manuala, arhivarea personalizata a documentelor electronice, stocarea, cautarea si regasirea e-mailurilor din sistemul de posta electronica securizata. "Lansarea acestui serviciu vine sa sublinieze, o data in plus, capacitatea creativa a TransFond, demonstrata si la implementarea sistemului electronic de plati interbancare. Venim catre clientii nostri cu o solutie la cheie, care ii va ajuta sa faca economii de costuri, intr-un an extrem de complicat sub acest aspect", a declarat Emil Ghizari, director general al TransFond.

Solutia le ofera clientilor posibilitatea de a arhiva in mod eficient documentele si datele de importanta majora, accesarea lor fiind permisa doar utilizatorilor inregistrati, in baza unui sistem de securitate ce consta in autentificarea utilizatorului prin intermediul unor certificate semnate digital.

Prin intermediul e-Arhiv@ se asigura degrevarea clientilor acestui serviciu de obligatiile de indeplinire a cerintelor juridice si tehnologice de acreditare ca administrator de arhiva electronica si de autorizare a centrului de date pentru gazduire de arhive, se arata in comunicatul de presa al IBM.

"IBM a reusit prin expertiza de care dispune sa realizeze o platforma pentru servicii de arhivare electronica care sa pozitioneze TransFond ca cel mai important furnizor al serviciilor de acest tip din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO