Business Hi-Tech

Impactul OUG 114 se va resimţi şi în piaţa de IT pentru că băncile îşi vor reduce investiţiile

Alina Georgescu, IDC Ro­mânia

Alina Georgescu, IDC Ro­mânia

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2019, 00:07 2309

Taxa pe activele bancare, introdusă pe neaşteptate la finele anului trecut de gu­vernul Dăncilă, a determinat băn­cile să blocheze proiectele de investiţii în IT pentru a-şi evalua bugetul pe 2019 în noile condiţii de piaţă, a declarat Alina Georgescu, country manager al compa­niei de consultanţă IDC Ro­mânia, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Zona care contribuie cel mai mult la consumul intern este cea guver­na­men­tală şi bancară. Băncile au anunţat re­ducerea investiţiilor, iar acest lucru va avea un impact major. Din câteva dis­cuţii, sunt furnizori care au co­mu­nicat că proiectele lor s-au blocat până se face analiză internă pentru 2019. Ră­mâ­ne de văzut dacă sunt blocate cu totul sau doar amânate“, spune Georgescu.

Sectorul financiar-bancar a devenit una dintre principalele zone de activitate ale pieţei locale de servicii IT în urma unui trend început în urmă cu zece ani, când băncile efectuau inves­ti­ţii masive în infrastructură, şi care se con­tinuă cu digitalizarea. Doar anul tre­cut, veniturile pieţei locale de ser­vicii IT din sectorul financiar-bancar au crescut cu 20%.

Cu totul, piaţa de servicii de IT din România a avut în 2018 o valoare de apro­ximativ 2,4 mld. dolari, din care 1,8 mld. dolari au fost generate de servi­ciile de outsourcing, iar aproxi­mativ 600 mil. dolari de serviciile de IT livrate clienţilor locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO