Business Hi-Tech

Împreună cu UPC, Vodafone poate ataca poziţia de lider pe piaţa locală de telecom

Împreună cu UPC, Vodafone poate ataca poziţia de lider...

Autor: Adrian Seceleanu

11.05.2018, 00:07 5070

Subsidiara grupului britanic Vodafone ar putea ataca anul viitor poziţia de lider după venituri al pieţei de tele­comunicaţii din România odată ce va „înghiţi“ com­pania de cablu UPC, care îi va aduce venituri supli­mentare de peste 740 mil. lei (circa 160 mil. euro), conform datelor din piaţă şi estimărilor ZF.

La nivelul anului trecut, estimările ZF indică un business cumulat al Vodafone şi UPC de aproximativ 940 mil. euro, cu 30 mil. euro mai puţin în raport cu grupul Telekom România şi cu aproximativ 130 mil. euro sub subsidiara grupului francez Orange.

Combinarea operaţiunilor Vodafone cu UPC aduce o nouă dinamică luptei de pe piaţa locală de telecomunicaţii, relansând lupta pentru primele poziţii din clasament, fără a înclina însă balanţa în mod irevocabil către noua entitate.

Pentru Vodafone, care are acum una dintre cele mai puternice şi extinse reţele mobile (compania susţine chiar că este cea mai bună, la fel ca Orange şi, mai recent, Telekom), miza achiziţiei o reprezintă transformarea într-un jucător care are şi una dintre cele mai bune reţele fixe, pentru a ataca piaţa cu pachete care să pună în valoare ambele infrastructuri.

Comparând poziţiile celor mai mari patru jucători de pe piaţa de telecom, ceea ce sare în evidenţă este pe de o parte absenţa unei reţele fixe proprii în portofoliul Orange, iar pe de alta poziţia dominantă din fix a RCS&RDS, cu cele 5 milioane de gospodării acoperite de reţeaua de fibră optică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO