Business Hi-Tech

In atenţia investitorilor: Digi comunică oficial că firma are calitatea de suspect în dosarul Dragomir/RCS/RDS de la DNA

In atenţia investitorilor: Digi comunică oficial că...
10.05.2017, 15:31 1890

Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a depus la bursă un amendament în care completează prospectul de listare prin faptul că firma RCS&RDS a fost înştiinţată oficial pe 8 mai de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în desfăşurare.

“La data de 8 mai 2017, RCS & RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapt”, se arată în completarea prospectului de listare al Digi.

La data de 5 mai 2017, anumite persoane fizice, inclusiv două persoane care deţin în acest moment poziţii de conducere în principala filială a Societăţii, RCS & RDS, Ioan Bendei şi Mihai Dinei, precum şi fostul Director General al RCS & RDS, Alexandru Oprea, au fost înştiinţate în mod oficial de către DNA ca sunt anchetate în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani.

Vineri, DNA a început urmărirea penală faţă de mai multe persoane, printre care Dumitru Dragomir, fost şef LPF, şi trei persoane care au avut funcţii de conducere în cadrul companiei RCS-RDS. Fostul şef al Ligii este acuzat că ar fi cerut de la reprezentanţii companiei de televiziune 3,5 milioane de euro.          

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. De asemenea, si fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, fără nicio măsura preventivă. În aceeaşi cauză, s-a început urmărirea penală pentru dare de mită şi spălare de bani faţă de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al unei companii de televiziune prin cablu. Oprea Alexandru, la data faptei directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este acuzat de complicitate la dare de mită iar Mihai Dinei, coordonatorul activităţii juridice a aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este anchetat pentru complicitate la dare de mită şi la spălare de bani. Florin Bogdan Bădiţă, administratorul unei firme care ar fi fost controlată dei Dumitru Dragomir, este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO