• Leu / EUR4.9419
  • Leu / GBP5.6702
  • Leu / USD4.9805
Business Hi-Tech

În goana după social media: Microsoft a încercat să cumpere populara platformă Pinterest, care are o capitalizare de piaţă de 51 miliarde de dolari

În goana după social media: Microsoft a încercat să cumpere populara platformă Pinterest, care are o capitalizare de piaţă de 51 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu

11.02.2021, 06:42 292

Gigantul Microsoft a abordat compania Pinterest în ultimele luni în legătură cu o potenţială tranzacţie prin care compania fondată de Bill Gates voia să cumpere populara platformă de social media care are o capitalizare de piaţă de 51 de miliarde de dolari, potrivit FT.

Pinterest este o platformă cunoscută pentru cei care distribuie colaje de fotografii cu decoraţiuni, mâncare şi alte elemente.

Sursele FT au declarat că discuţiile nu se mai desfăşoară în acest moment. Microsoft a urmărit o potenţială achiziţie strategică pentru a strânge un portofoliu de comunităţi online active care ar putea funcţiona pe platforma de cloud computing dezvoltată de gigantul american.

Valoarea de piaţă a Pinterest a crescut cu peste 600% în timpul pandemiei de Covid-19, însă compania a anunţat în trecut că vrea să rămână o companie independentă.

Creşterea recentă a valorii de piaţă ar fi putut reprezenta un obstacol pentru Microsoft în negocieri, însă chiar şi la acest nivel de 51 de miliarde de dolari reprezintă doar 3% comparat cu valoarea de piaţă a Microsoft, care a ajuns la 1.830 de miliarde de dolari.

O tranzacţie Microsoft-Pinterest ar fi reprezentat probabil cea mai mare achiziţie din istoria Microsoft. În plus, ar fi testat apetitul administraţiei Biden în ceea ce priveşte tranzacţiile dintre marile companii de tehnologie.

Cu toate acestea, Microsoft a reuşit să evite până acum criticile politicului cu care s-au confruntat Facebook şi Google în ultimii ani în ceea ce priveşte politica de achiziţii.

Microsoft şi-a arătat intresul faţă de achiziţia unei companii proeminente de social media anul trecut, când a încercat să cumpere operaţiunile americane ale TikTok, în urma interdicţiei impuse de Donald Trump. Iniţiativa însă a eşuat.

Gigantul Microsoft a făcut mai multe achiziţii în ultimii ani. Pe lângă tranzacţia prin care a cumpărat aplicaţia de socializare pentru viaţa profesională LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari în 2016, compania a mai achiziţionat GitHub, Minecraft şi compania privată de gaming ZeniMax.

Pinterest şi-a făcut debutul pe bursă în aprilie 2019 şi a beneficiat de o creştere bruscă aa numărului de utilizatori pe fondul pandemiei şi a restricţiilor care i-au ţinut pe oameni în case, în faţa ecranelor.

Săptămâna trecută, Pinterest a anunţat o creştere trimestrială de 76% a veniturilor, o veste care a adus o creştere de 10% pe bursă. Compania şi-a extins baza de advertiseri, a introdus formate noi de reclamă şi oportunităţi de comerţ online.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9419
Diferență: -0,1051
Ieri: 4.9471
Azi: 4.9805
Diferență: -0,6483
Ieri: 5.0130
Azi: 5.6702
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.6906
Azi: 5.0577
Diferență: -0,2426
Ieri: 5.0700