Business Hi-Tech

Înainte de vânzare, grupul Telekom se pregăteşte să taie iar în carne vie: aproape 700 de oameni vor fi concediaţi

Miroslav Majoros lansează a doua restructurare a grupului de la preluarea mandatului de CEO

Autor: Adrian Seceleanu

19.07.2019, 15:00 467

Reducerea personalului vine în contextul scăderii veniturilor şi a profitului, dar şi al unui proces de digitalizare şi simplificare a operaţiunilor.

Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 900 mil. euro în 2018, are în plan să-şi reducă personalul cu aproape 700 de oameni, reprezentând peste 10% din numărul total de angajaţi, ca parte a unui plan de restructurare care are ca scop simplificarea proceselor şi creşterea eficienţei. Decizia de reducere a numărului de oameni vine şi în contextul scăderii veniturilor şi al unui nivel record al pierderilor şi datoriilor în 2018, conform datelor disponibile la Finanţe. De asemenea, grupurile OTE şi Deutsche Telekom au mandatat banca de investiţii Barclays să găsească un cumpărător fie pentru întregul grup, fie pentru fiecare dintre cele două companii principale care îl formează, conform datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO