Business Hi-Tech

Încă o finanţare într-un proiect tech asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu

Încă o finanţare într-un proiect tech asistată de...

Autor: Ioana Nita

09.10.2020, 00:00 45

Firma de avocatură Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners cu privire la investiţia în start-up-ul Cartloop din Oradea, care dezvoltă o platformă de marketing conversaţional pentru comercianţii online. Runda de finanţare a fost condusă de fondul de investiţii GapMinder Venture Partners şi l-a mai inclus pe investitorul privat Cristian Tamaş, cofondator al TypingDNA. Finanţarea s-a ridicat la 300.000 euro şi va fi utilizată pentru optimizarea produsului, fondatorii startup-ului urmărind creşterea numărului de clienţi şi extinderea pe plan global.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de managing associate Cristina Man (cu o experienţă semnificativă atât pe piaţa fondurilor cu capital de risc, cât şi în sectorul Tehnologie), cu sprijinul senior associate Elena Stan, care s-a ocupat de toate aspectele legate de proprietate intelectuală. Platforma Cartloop este disponibilă în prezent ca aplicaţie pentru comercianţii care au magazinele online create pe platforma de e-commerce Shopify, însă aceasta se va integra în viitor şi cu alte platforme internaţionale de e-commerce precum Presta Shop sau Magento.

Ce face însă mai exact Cartloop? Platforma le permite retailerilor online să comunice prin SMS cu clienţii care şi-au abandonat coşurile de cumpărături de pe site-urile lor astfel încât să afle de ce nu au finalizat achiziţia şi să soluţioneze problema. Cartloop este folosită deja de sute de magazine online din SUA, Canada, Marea Britanie şi Australia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO