Business Hi-Tech

Încă o opţiune de finanţare pentru start-up-urile tech din regiune: Flashpoint pune la bătaie 50 mil. euro pentru împrumuturi

Michael Szalontay şi Alexander Konoplyasty, managing partners în cadrul Flashpoint

Michael Szalontay şi Alexander Konoplyasty, managing partners în cadrul Flashpoint

Autor: Ioana Nita

22.04.2019, 22:00 121

Grupul financiar Flashpoint (fost Buran Venture Capital), specializat în furnizarea de soluţii de equity şi debt financing pentru companiile de software, pune la bătaie 50 milioane de euro pentru start-up-urile de tehnologie din Europa Centrală şi de Est şi Israel prin intermediul unui fond de „Venture Debt”. Acesta este un produs nou, lansat după rebrandingului grupului, prin care Flashpoint le oferă start-up-urilor un împrumut la termen cu rolul de a ajuta businessurile aflate la început de drum să-şi finanţeze operaţiunile şi să acceseze expertiză, fără diluarea participaţiei acţionarilor existenţi.

“Business-ul nostru s-a extins în mod semnificativ în ultimii ani şi am realizat că viziunea noastră este să dezvoltăm o afacere de top bazată pe mai multe produse de investiţii şi asset management dedicată Europei Centrale şi de Est şi Israelului şi nu doar un fond de capital de risc de succes”, a declarat Alexander Konoplyasty, managing partner în cadrul Flashpoint.

Lansarea Venture Debt este parte a strategiei Flashpoint de construcţie a unei platforme de investiţii multi-product, care investeşte în startup-uri din domeniul software în Europa Centrală şi de Est şi Israel.

Michal Jozwiak, în trecut senior vice president pentru private debt, mezzanine şi private equity în echipa din Europa Centrală şi de Est a Darby Private Equity (Franklin Templeton Investments), va fi managing partner al Flashpoint Venture Debt.

“Suntem încântaţi să fim primii care lansează un fond de venture debt dedicat CEE cu  o valoare ţintă de 50 de milioane de euro, oferind companiilor din domeniul tehnologiei o opţiune alternativă să-şi finanţeze creşterea”, a precizat Jozwiak.

De asemenea, Flashpoint a anunţat că Edward Nicholson se va alătura grupului în calitate de General Partner şi Preşedinte al Consiliului Consultativ al Flashpoint. Edward a fost directorul executiv şi preşedintele Brunswick Investment Bank, achiziţionată de UBS, având o implicare decisivă în dezvoltarea companiei şi ajutând-o să devină una dintre afacerile de top din domeniul finanţelor din Europa de Est.

Odată cu anunţul privind noul său brand, mutarea strategică de extindere a ofertei sale dincolo de equity financing şi întărirea echipei sale executive, Flashpoint îşi întăreşte poziţia de grup financiar de top din sectorul de tehnologie din Europa Centrală şi de Est şi Israel.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO