Business Hi-Tech

Încă un nume pe lista companiilor interesate de BlackBerry

Încă un nume pe lista companiilor interesate de BlackBerry

Autor: Anca Dumitrescu

03.11.2013, 13:30 866

Qualcomm, producător de semiconductori cu sediul în San Diego, va lua o decizie după analizarea situaţiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre surse. Compania obţine majoritatea profitului din licenţierea de pantente pentru tehnologia reţelelor wireless.

BlackBerry a anunţat în luna august că aşteaptă oferte de preluare şi a atras interesul mai multor companii, dar nu şi propuneri concrete.

Fairfax Financial Holdings, cel mai mare acţionar al BlackBerry, a semnat în septembrie un acord preliminar de preluare a producătorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvăluit partenerii şi nici dacă şi-a asigurat finanţarea.

Potrivit acordului, BlackBerry poate până luni, 4 noiembrie, să ia în considerare şi alte propuneri, în timp ce Fairfax şi un grup de investitori evaluează situaţia financiară a companiei şi încearcă să atragă finanţarea necesară.

Cerberus a încheiat un acord de confidenţialitate cu BlackBerry, pentru a dobândi acces la situaţia financiară a companiei, a arătat una dintre surse.

Purtătorii de cuvânt ai Cerberus, Qualcomm şi BlackBerry asu refuzat să comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO