Business Hi-Tech

Încă un nume pe lista companiilor interesate de BlackBerry

Încă un nume pe lista companiilor interesate de BlackBerry

Autor: Anca Dumitrescu

03.11.2013, 13:30 860

Qualcomm, producător de semiconductori cu sediul în San Diego, va lua o decizie după analizarea situaţiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre surse. Compania obţine majoritatea profitului din licenţierea de pantente pentru tehnologia reţelelor wireless.

BlackBerry a anunţat în luna august că aşteaptă oferte de preluare şi a atras interesul mai multor companii, dar nu şi propuneri concrete.

Fairfax Financial Holdings, cel mai mare acţionar al BlackBerry, a semnat în septembrie un acord preliminar de preluare a producătorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvăluit partenerii şi nici dacă şi-a asigurat finanţarea.

Potrivit acordului, BlackBerry poate până luni, 4 noiembrie, să ia în considerare şi alte propuneri, în timp ce Fairfax şi un grup de investitori evaluează situaţia financiară a companiei şi încearcă să atragă finanţarea necesară.

Cerberus a încheiat un acord de confidenţialitate cu BlackBerry, pentru a dobândi acces la situaţia financiară a companiei, a arătat una dintre surse.

Purtătorii de cuvânt ai Cerberus, Qualcomm şi BlackBerry asu refuzat să comenteze.

AFACERI DE LA ZERO